Waarom MIK?

Mik  |  Geen reacties

Toen ik bedacht had dat ik vrouwen die net als ik ongewenst kinderloos zijn, wilde gaan coachen, ging ik ook nadenken over een bedrijfsnaam. Dat viel nog niet mee. Weken heb ik gepiekerd en gegoogeld. Namen bedacht en weer doorgekrast, moedeloos werd ik er van. Totdat ik uitgenodigd werd bij mijn vriendin en vormgever Marieke Verf (Verf en de buuf). Ze vroeg mij in het kort mijn verhaal te vertellen. ‘Nou…. heb je even?’, zei ik tegen haar. Want kort is mijn verhaal niet! De afgelopen 15 jaar kwamen in een avond voorbij. De ups en downs: hoop, verdriet, acceptatie en toekomstplannen.

Wat was het verhelderend om mijn verhaal aan haar te vertellen. Het gaf zoveel inzichten. Maar vooral, wat was het fijn dat iemand de tijd nam om naar mij te luisteren. Nu ik dit schrijf vallen er zelfs nog puzzelstukjes op hun plaats.

Bedrijfsnaam
Na het lange verhaal vroeg Marieke of ik al ideeën had voor mijn bedrijfsnaam. Natuurlijk had ik die, maar de juiste vond ik daar niet tussen zitten. Ook had ik voorbeelden van andere bedrijfsnamen, vrouwen die mij enorm inspireren, die voor mij een voorbeeld zijn. Zoals Debbie Bernasco, mijn business coach, met haar bedrijf ILOVEYOURBRAND, of Lou Niestadt met The wild and free society. Zo’n soort naam wil ik ook. Zo’n voorbeeld wil ik zijn voor andere vrouwen.

‘Heb je weleens bedacht hoe je je kindje zou noemen?’ vroeg Marieke mij enigszins schoorvoetend. Zeker weten, verschillende namen hebben afgelopen 15 jaar de revue gepasseerd. Maar één naam staat met stip op nummer 1.

MIK – My Inspiring Community
Mijn moeder noemde mij vroeger Mik. Hoe dat zo gekomen is, geen idee! Er was geen duidelijke reden voor. Korten we allemaal niet weleens een naam af? Mariska – Mik. In ieder geval, ik vond/vind het een super leuke en stoere naam en zou mijn dochter met trots zo genoemd hebben.

Met deze naam zijn we gaan stoeien. Waar kan Mik voor staan? Wat kunnen we doen met deze letters? Kunnen we daar niet My Inspiring Community van maken? Jaaaa, dat is hem! Maar ja, dat schrijf je met een C en ‘mijn’ Mik schrijf je met een K. ‘Ooooh, maar dat is toch geen probleem, dan ontwerp ik toch een vorm waarin je een K leest maar ook een C!!! Zo gezegd, zo gedaan.

MIK – My Inspiring Events
Dat ik de bedrijfsnaam MIK wilde behouden, was 1 ding dat zeker was. Maar in het logo van de community lees je een k en een c. Hoe moet ik dat nu doen met MIK – My Inspiring Events? Uiteraard was ook dit voor Marieke geen probleem. ‘Dan maak ik toch een ‘ouderwetse’ k met een lusje aan het schuine stokje. Dan lees je een k en een e!’ Briljant bedacht. In no time hebben we mijn huisstijl aangepast, heb ik visitekaartjes besteld en mijn website in orde gemaakt. Klaar om te gaan vlammen!

Lieve groet,

Logo MIK events

“Voor fantastische evenementen met liefdevolle aandacht, én een winstgevend resultaat!”

Laat een reactie achter