Wanneer je grootste droom onmogelijk blijkt te zijn!

Mik  |  Geen reacties

Om maar direct met de deur in huis te vallen, ga ik je in deze eerste blog vertellen over de meest heftige periode in mijn leven. Maar, met als resultaat, mijn prachtige missies waar ik enorm trots op ben.

Wie ben ik?
Laat ik eerst eens beginnen om mezelf voor te stellen aan degene die mij nog niet kennen. Mijn naam is Mariska van Dam en ik ben 37 jaar. Ik woon, sinds 10 jaar, in de Betuwe samen met Hans en onze fantastische rottweiler Cartouche. Hans en ik zijn al ruim 16 jaar samen. Niet getrouwd, want dat vinden we niet zo nodig, maar wel samen heel erg happy.

Ondernemersdochter
In mijn jeugd hadden mijn ouders een prachtige groentewinkel, waarin ik heel veel te vinden was, in tegenstelling tot mijn (enige en allerliefste) broer. Ik vond het heerlijk om te helpen en klusjes te doen. En toen ik eenmaal wat ouder was, eindelijk klanten te mogen helpen. De winkel overnemen was mijn droom. Maar toen mijn vader 50 werd en mijn ouders besloten om te stoppen, lagen mijn prioriteiten ergens anders en is het er niet van gekomen. De beste beslissing, met name voor mijn vader, ever.

Werk
Na het behalen van mijn MBO-diploma’s heb ik verschillende baantjes gehad; van kassière en bedrijvenadviseur bij de Rabobank tot ondersteuning bieden bij het opzetten van een ICT-detacheringsbureau. En van 7 jaar babyleidster in de kinderopvang tot het opzetten van de marketingafdeling van ALDI supermarkt. Divers? Enorm, maar allemaal banen waar ik met heel veel plezier gewerkt heb. Toch bleef ik 1 droom houden: mijn eigen bedrijf beginnen.

Onze grootste droom
Naast deze droom hadden Hans en ik een nog veel grotere droom. Wij wilden heel graag kindertjes samen. Kleine Hansjes of Mariskaatjes. Ik was vrij jong (23) toen we daaraan begonnen. Ohhh, wat gingen we onze ouders, mijn broer, Hans zijn zus en vrienden verrassen. Ik kon niet wachten om het nieuws te vertellen als het zover zou zijn…. Maar maanden verstreken zonder resultaat. Er gebeurde niets. Na een jaar besloot ik, met lood in mijn schoenen, naar de huisarts te gaan. Hij stuurde ons door naar het ziekenhuis en tja, dan stap je een achtbaan in. Van hoop naar angst, terug naar hoop en door naar verdriet. Tot uiteindelijk in ons geval weer teleurstelling.

Genieten
Na 5 intensieve jaren hebben wij de draad van het leven weer kunnen oppakken. Eerst met ups en downs. Maar nu, bijna 15 jaar na het weggooien van de pil, kan ik best zeggen dat deze enorm impactvolle ervaring ons leven rijker heeft gemaakt. Ik had niet kunnen denken dat ik dat ooit zou zeggen. Maar Hans en ik zijn er samen enorm sterk van geworden, genieten van wat we wel hebben. We kunnen zonder zorgen doen en laten wat we willen. Afspreken met vrienden waar en wanneer we willen. Genieten van heerlijke vakanties. Rijden in fijne auto’s. Kopen mooie kleren. Doen het werk waar we enorm blij van worden. Hans is daarvoor bijvoorbeeld heel veel op reis en dat vindt hij heerlijk. Had ik het graag anders gezien? Jazeker. Maar het is zoals het is. We hebben er alles aan gedaan en het mocht niet zo zijn.

Zelfstandig ondernemer
3 jaar geleden is mijn andere droom uitgekomen. Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen: MD@Work. Met dit bedrijf organiseer ik evenementen in de breedste zin van het woord en begeleid ik projecten. Vanaf dag 1 een groot succes. Wat ben ik hier trots op. Dit had niet gekund zonder de fantastische steun van Hans. Hij heeft, en geeft mij nog dagelijks, al zijn vertrouwen waarvoor ik hem onwijs dankbaar ben.

MIK – My Inspiring Community
Afgelopen mei is MIK – My Inspiring Community geboren. Niet letterlijk maar figuurlijk. Ik wil mijn verhaal delen. Maar bovenal wil ik vrouwen die hetzelfde meemaken, inspireren en helpen om de draad weer op te pakken. Om het verdriet te delen en bespreekbaar te maken. Om nieuwe doelen te stellen. Om weer te kunnen genieten van het leven. Want dat kan, zo heb ik zelf ervaren. En daarnaast wil ik het ‘taboe’ dat op dit weinig besproken onderwerp rust, doorbreken.

MIK – My Inspiring Events
Afgelopen maanden ben ik er achter gekomen dat ik het organiseren van evenementen niet los kan en wil laten. Ik word daar zo ongelooflijk blij van. Ik vind het zo ontzettend leuk om de voorbereidingen te treffen voor een evenement, de locatie gereed te maken, de gasten te ontvangen, te zorgen dat het niemand aan iets ontbreekt. Daarom richt ik mij nu met MIK – My Inspiring Events, op succesvolle businessvrouwen die een gaaf, liefdevol en winstgevend evenement neer willen zetten. Die haar gasten wil verwennen. Die zelf wil stralen op het podium. Die alle tijd en aandacht wil hebben voor haar gasten. Maar die het ook belangrijk vind om een gedreven en enthousiaste eventmanager naast zich te hebben staan.

De afwisseling tussen beide bedrijven maken het voor mij ontzettend leuk, uitdagend en nooit saai. Ik geniet ervan om vrouwen te coachen, maar ik geniet er net zoveel van om een event te organiseren. 2018 wordt het jaar van MIK en ik heb er ongelooflijk veel zin in!!!

Lieve groet,

 

 

“Voor fantastische evenementen met liefdevolle aandacht, én een winstgevend resultaat!”

Laat een reactie achter