Hoe kan ik nu een event organiseren….? 

Mik  |  Geen reacties

Afgelopen week was ik eventmanager op het Love is the New Rich Event van Debbie Bernasco. Ruim 110 ondernemers werkte daar aan hun persoonlijke ontwikkeling maar ook aan hun bedrijf. Omdat ze verder willen, omdat ze willen groeien, omdat ze hun zichtbaarheid willen vergroten. Als je je zichtbaarheid wilt vergroten, dan is het verstandig om veel online aanwezig te zijn en verbinding te maken met jouw (potentiele) klanten. Maar het is niet alleen online zichtbaar zijn, het is ook ongelooflijk slim om offline aanwezig te zijn. Netwerkbijeenkomsten te bezoeken, events van inspirerende ondernemers te bezoeken. En…… zelf het podium te pakken.

Enorme energie

En ja, dat is spannend en misschien wel doodeng, maar het is ook ongelooflijk leuk, het geeft een berg aan nieuwe energie, en het is zo ongelooflijk waardevol. Met eigen ogen heb ik dat afgelopen week gezien. De energie in de zaal, de tranen, de vreugde, de lage energie en de hoge energie, de verbinding tussen spreker en gasten, de verbinding tussen gasten onderling. Dit bereik je nooit, never nooit, via enkel en alleen online communicatie.

Hoe kan ik nu een event organiseren?

Tijdens het event raakte ik in gesprek met Dorris Vlas van Eleonore EQuus. Dorris coacht teams, individuen en kinderen met behulp van paarden. En als gepassioneerd paardenmeisje weet ik als geen ander hoe mooi dat is. Welke spiegel een paard jou voor houdt. Hoe eerlijk en oprecht dit is. Super bijzonder. Maar Dorris twijfelt… ‘Maris, hoe kan ik nu een event organiseren? Hoe moet ik dat nu doen met paarden? Ik heb wel heel veel relaties maar ja….’

Wees creatief

Inderdaad, een event organiseren in een mooie zaal of theater is wat lastig…. 😊 Maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Je kunt een mooie tent in de wei plaatsen, misschien de stal wel omtoveren tot leslocatie, of ergens gebruik maken van een binnenbak. Relaties uitnodigen, een mooi programma in elkaar zetten waarbij je theorie afwisselt met praktijk en gaan met die banaan. Oké, dit is misschien kort door de bocht maar hoe gaaf is het? Ik zie het al voor me, mooie witte stoelen in de wei en de paarden rustig wachtend in de paddock totdat zij hun werk mogen doen. Ik zou hier zeker bij willen zijn. Jij?

Iedereen kan het podium betreden

Ik ben van mening dat iedereen een verhaal te vertellen heeft, kennis kan delen en het podium kan betreden. Ongeacht welk beroep je ook uitvoert. Alleen, je moet hierin wel creatief te werk gaan. Niet denken in problemen maar in kansen en uitdagingen.

Wil jij hierover sparren, wil jij weten hoe je dat aan moet pakken, wil jij weten hoe jij jouw event in no time uitverkocht kunt krijgen en wil jij weten hoe je daarna een mooie upsell kunt doen zonder verkoop? Kom dan naar My Inspiring Event op 4 april. Dan leer ik jou, samen met Debbie Bernasco en Irma Meijer, hoe jij dit jaar nog op dat prachtige podium kunt staan.

Lieve groet,

 

Logo MIK events

“Voor fantastische evenementen met liefdevolle aandacht, én een winstgevend resultaat!”

Laat een reactie achter