Een event bezoeken is ook je netwerk uitbreiden!

Mik  |  Geen reacties

Een event bezoeken over een bepaald onderwerp is super leerzaam en als ondernemer erg belangrijk om je kennis en vaardigheden te vergroten. Maar wist je dat een event bezoeken ook een hele mooie kans is om je netwerk uit te breiden? Om bekende weer eens te spreken maar ook om nieuwe mensen te leren kennen.

Vertrouwen

Jouw product of dienst nemen klanten (meestal) niet in 1x af. Ze willen jou eerst een aantal keer gezien en/of gesproken hebben. Vertrouwen krijgen in wie jij bent en wat jij doet. Dat vertrouwen win je door je gezicht te laten zien, door aanwezig te zijn, door mensen te spreken. Dit hoeft heus niet perse op jouw eigen event te zijn, dat kan ook op events of bijeenkomsten van andere ondernemers zijn. Of bij een netwerkbijeenkomst van bijvoorbeeld Business Open, BNI of een plaatselijke ondernemersclub.

Uit onverwachte hoek

Zelf bezoek ik regelmatig netwerkbijeenkomsten en events. En juist op de momenten waarbij je het niet verwacht, ontstaan de mooiste gesprekken met ondernemers die een dienst aanbieden die jij nu net nodig had, of waarvan je weet dat je vriend, vriendin, broer, buurvrouw etc. op zit te wachten. Maar het kan ook zijn dat mensen juist heel erg blij worden van jouw expertise of iemand kennen die jou nu net nodig heeft.

Mijn ervaringen

Vorige week was ik op de bezoekersdag van BNI Luna in Geldermalsen en mocht ik pitchen over mijn event op 4 april. Na afloop werd ik door verschillende bezoekers aangesproken met de vraag of ik nog iets meer kon vertellen over mijn event en waar zij zich konden aanmelden. Diezelfde dag had ik al een aanmelding binnen, hoe tof is dat….

Andersom werkt het ook

Een paar weken geleden had ik een afspraak met 2 dames die ik een aantal keer ontmoet heb op de events van mijn Businesscoach. Deze dames hebben samen het bedrijf Jouw Business Events. Een platform waar jij jouw event kunt aanmelden en waarop mensen op zoek kunnen gaan naar een event waar zij behoefte aan hebben. Een win-win situatie en mooie kans voor een samenwerking tussen Mik van Dam Events en Jouw Business Events dachten wij zo.

Beide dames hebben ook hun eigen bedrijf en één daarvan (dat wist ik toen nog niet maar kwam tijdens het gesprek ter sprake) is juriste en ontzettend goed in het maken van algemene voorwaarden, privacy verklaringen en contracten. En laat ik daar nu net behoefte aan hebben….

Zo zie je maar

Investeren in het bezoeken van evenementen en bijeenkomsten is enorm belangrijk voor je business.

  1. Om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen over een bepaald onderwerp
  2. Om je netwerk uit te breiden
  3. Om jezelf te leren presenteren, 1 op 1 of tijdens een pitchronde

4 april My Inspiring Event

Inmiddels komt er al een mooie groep succesvolle, ondernemende vrouwen naar My Inspiring Event op 4 april. Natuurlijk willen zij meer leren over het organiseren van een goed en winstgevend event maar zij komen ook om te netwerken. Om kennis te maken met andere ondernemers, om hun verhaal te horen maar ook om hun verhaal te vertellen. En jij kunt daar ook bij zijn. Niet alleen ik, maar ook alle andere aanwezigen kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Aanmelden kan nog steeds via deze link.

Lieve groet,

 

Logo MIK events

“Voor fantastische evenementen met liefdevolle aandacht, én een winstgevend resultaat!”

Laat een reactie achter